АБР е уникатна терапија која ја обновува силата, структурата и функцијата на телото.
+32 (0)11 87 45 47
info@abrtherapy.be

Blog

Поглед наназад во 2019 година од тренер на ABR

Здравје за нашите прекрасни деца и родители!

Божиќ е зад аголот и 2019 е при крај.
Време е да погледнеме наназад во оваа прекрасна година, од гледна точка на ABR тренери!

 

Ново поглавје како тренер за ABR

Во почетокот на 2019 година, започнав како тренер на ABR . Исто како и родителите кои го започнуваат своето патување ABR, морав да ги научам различните техники и колку е важно да се „фокусираме и чувствувам“. Секој ден, човечкото тело ме одржува воодушевувачки и импресивно е како може да се промени и да напредува.

 

Но, немаше да научам толку многу, без моите сакани колеги од АБР. Без никакво сомневање, тие се еден од моите најголеми благослови за 2019 година. Уште од самиот почеток се чувствував добредојден и поддржан. Се чувствувам како да сум дел од семејството на ABR веќе многу години. Кога ќе го посетите нашиот центар ABR Белгија, ќе ја почувствувате истата топлина и поддршка, сигурен сум во тоа.

 

Најголемите деца и родители

Мојот втор благослов во 2019 година беа сите убави деца и силни родители што ги запознав.

Кога зборувам за мојата работа како тренер на ABR, често добивам забелешка: „Леле, тоа е одлично! Но, зарем не е емотивно тешко да се работи со деца со посебни потреби?“ Искрено, веројатно би го поставил истото прашање доколку не работев за АБР. Но, не, не е тешко. Ги препознавам работите што нашите деца не можат да ги направат, но не се фокусирам негативно на нив. Мојот фокус е на растот на нашите деца, што можеме да направиме за да им го направиме животот поудобен и посреќен? Значи, тоа е позитивен фокус и тоа е нешто што го научив оваа година во ABR.

А вие родители… Леле! Вие момци сте одлични!
Веќе знаев дека родителите ќе направат се за своите деца. Но, оваа година видов вистинска посветеност, сила и самодоверба да одберам поинаков пат. Бидејќи ABR е домашна терапија, вие родителите ја враќате контролата и можете сами да влијаете на растот на вашето дете. Тоа вреди милиони. Но, знаеме дека не е секогаш лесно, потребно е многу планирање и посветеност. И затоа сакам да ви се заблагодарам на сите за таа посветеност. Ти си јак. Одлично ви оди. И вие сте најдобриот родител што детето може да го посака. Голема топла прегратка за сите вас!

 

Да ги прославиме овогодинешните подобрувања. И посакувам уште повеќе добри работи да се случат во 2020 година. Здравје за вас, здравје за нашите прекрасни деца, родители и старатели!

 

Многу љубов,
Каролиен