АБР е уникатна терапија која ја обновува силата, структурата и функцијата на телото.
+32 (0)11 87 45 47
info@abrtherapy.be

Blog

ABR терапија

АБР донесе мир и насмевка на лицето на моето момче

АБР донесе мир и насмевка на лицето на моето момче

Здраво, јас се викам Адела Маска! Веќе некое време размислувам да го споделам моето искуство од последните 8 години откако правам ABR терапија со мојот син Богдан . Единствената воздржаност дојде од тоа што не се чувствувам удобно да комуницирам на овој начин, преку социјалните мрежи. Ќе се обидам да ги изразам толку јасно и накратко придобивките од оваа терапија колку што забележав. Ќе ви кажам како тоа ни помогна на Богдан и на нас.

 

Конечно објаснување

Кога прочитав за ABR, бев во Шпанија, очајно барам помош за моето мало момче. Тој беше во многу деликатна ситуација а препораките што ги добив беа да истражам што го предизвикува тоа, со прилично мали и несигурни перспективи нешто да се промени. Се сеќавам и на зборовите на неврологот дека проблемот на Богдан е метаболички по природа. Тој рече дека тоа е како бомба за телото и дека не можеме ништо да направиме. Не можам да ви опишам што доживувам од тогаш.

 

Оставајќи ги настрана претпоставките на лекарите, читаме за ABR. Конечно, го најдовме најискреното и најточното објаснување дотогаш за она што тие сметаа дека се случува со нашето дете. Се согласив со повеќето објаснувања што ги даваа. Се надевав дека ќе имаат решение за проблемите на мојот син.

 

Првата проценка

Првата оценка на Богдан ме шокираше, се сеќавам дека плачев. Никој не го погледна Богдан на тој начин, гледајќи ги сите детали од неговото тело. Сè што мислев дека ќе биде во ред со него не беше… На почетокот бев шокиран, но работите се сменија кога ми кажаа дека за сите тие проблеми има решенија. Ова е можеби најважното нешто што го прави тимот на АБР. Тие не се ограничени само на етикетирање и обиди за именување на проблемите на вашето дете. Тие го идентификуваат и ви го нудат решението.

 

Поточно, Богдан имаше многу кревка коска и мускулен систем. Беше како желе, ако лесно му ги притиснеш градите, раката ќе ти потоне. После 6 месеци ABR терапија тоа веќе не беше можно. Пред АБР во текот на ноќта се будеше 10 пати. Бидејќи правиме ABR тоа веќе не е случај. Хоспитализациите за респираторни инфекции, исклучиво бронхитис и пневмонија, кои беа речиси месечни, постепено се намалуваа на 1-2 годишно.
Порано цел ден го поминував држејќи го Богдан во раце. Не сакаше да остане во количката бидејќи му беше непријатно и плачеше. Сега тој седи на стол.

 

АБР терапијата му донесе насмевка на лицето

Она што можам да ви го кажам е тоа Откако ја открив оваа терапија, не сум направил ништо друго. Убеден сум дека АБР терапијата му помогна на мојот син а можеби и претераната грижа што ја имав и ја имам. Богдан има исклучително ретка генетска болест, единствениот дефект во светот во моментот на дијагнозата. Неговото тело не произведува серин и секојдневно ја прима оваа аминокиселина како додаток во исхраната. Не е лесно да се примени ABR, потребно е многу време и трпение. Ако очекувањата се реални, резултатите се прекрасни! Оваа терапија ја правев и продолжувам да ја правам затоа што е единствената која донесе мир и насмевка на лицето на моето мало момче.

 

Со сето мое огниште, ви посакувам сила!
Се најдобро и добро здравје за вашите деца.

Адела