АБР е уникатна терапија која ја обновува силата, структурата и функцијата на телото.
+32 (0)11 87 45 47
info@abrtherapy.be
Title Image

Како да започнете

Home  /  Како да започнете

БЕСПЛАТЕН ВОВЕД

Чекор 1

Ве молиме контактирајте со ABR центарот на телефон +32 11 87 45 47 или на е-пошта – info@abrtherapy.com.

Чекор 2

Нашиот тим ќе ви помогне да закажете бесплатен личен термин за да дознаете повеќе за ABR. Закажувањето може да се одржи во центарот ABR или преку Skype/Zoom.

Чекор 3

Откако ќе ви го објасниме ABR методот, позадината, апликациите, резултатите, … можете слободно да ги поставите СЕКОИ какви прашања што можеби ги имате и да одлучите дали и кога сакате да започнете со ABR терапијата.

ПРВА ОЦЕНКА

Чекор 4

Вашето патување започнува со разбирање на состојбата на вашето дете на практичен, визуелен начин, така што идниот напредок е лесен за набљудување.

Чекор 5

Заедно со вас ќе направиме едноставни, но информативни тестови кои ќе помогнат да се следи идниот напредок на вашето дете. Користејќи фотографии и видеа, ја документираме почетната точка на вашето патување ABR.

Чекор 6

Објаснуваме што кажува секој тест за потенцијалот за напредок на вашето дете и како можеме да ви помогнеме да го постигнете најдоброто за вашето дете.

Чекор 7

Секое дете, секое семејство е различно. Заедно поставуваме цели и приоритети во склад со уникатната ситуација на вашето семејство и го планираме вашиот пат напред во текот на следната година.

ТРЕНИНГ СЕСИИ

Чекор 8

АБР – Напредокот е во ваши раце! Ве обучуваме да станете најдобриот терапевт за вашето дете. Добрата рамнотежа помеѓу обуката со нас и вежбањето дома е клучот за развојот на вашето дете.

Преку долгогодишно искуство во обука, го откривме најефикасниот начин да ги развиете вашите вештини и да го максимизирате напредокот на вашето дете: надградувајте го вашиот ABR тренинг на секои 3 до 4 месеци и применувајте ги приспособените ABR вежби дома на вашето дете околу 2 часа дневно.

Чекор 9

ABR Техниките се прецизни и моќни, но сепак многу прифатливи за користење. Секој родител може да ги совлада техниките и вежбите на ABR со тоа што едноставно ќе биде доследен во учењето – не ви требаат посебни таленти или уникатни рачни подароци.

Ви ги обезбедуваме сите потребни материјали за учење, ви ги прикажуваме точните позиции, фотографираме и снимаме на точниот начин на кој работите преку обуката – за да можете да одите дома и да започнете да му помагате на вашето дете веднаш и самоуверено.

Обучувачите на ABR имаат огромно искуство во обука на родители, баби и дедовци, помагачи, браќа и сестри од сите возрасти, потекло и физички способности – од 13-годишна сестра до 84-годишен дедо – вие сте! Ние веруваме во вас и вашето дете! Иднината е во ваши раце. Можете да го направите тоа – ние ќе помогнеме!

ТРЕНИНГ СЕСИИ

Чекор 10

ABR работи. Просто и едноставно! Ако ги правите вежбите ABR дома со вашето дете – вашите раце ќе го испорачаат напредокот!

Правиме повеќе тестирања, обезбедуваме пообемна видео и фото документација од која било друга терапија. Другите зборуваат – ние покажуваме! Ќе можете да ја видите разликата со свои очи и заедно со нас да прославите како подобрувањата на вашето дете сликовито се појавуваат пред вашите очи – структурно и функционално.

Сè што е снимено и документирано ќе биде прецизно споредено заедно со вас. И тогаш … седнуваме и разговараме повторно: дискутираме како да ги интегрираме лекциите од претходната година ABR, како да ги подобриме работите и како да се приспособиме на постојано променливите семејни животи.

Со нетрпение очекуваме да ве запознаеме и да ве однесеме на пат кон напредок. Добредојдовте во ABR.