АБР е уникатна терапија која ја обновува силата, структурата и функцијата на телото.
+32 (0)11 87 45 47
info@abrtherapy.be
Title Image

каролин роберти

Home  /  каролин роберти
Carolien Roberti
каролин роберти
+32 (0)11 87 45 47
Book appointment
We are here for you

Book appointment

Здраво, јас сум Каролин и поради мојот огромен интерес за човечкиот ум и тело, веднаш почувствував врска со AБР. Фасцинантно е да се открие, како таков нежен метод, може да има толку големо влијание.

Покрај физичкиот аспект на AБР-методот, пристапот на грижа за пациентот е вистински главен опит. Ние, луѓето, лесно ги етикетираме другите луѓе и ги категоризираме. Ова е "нормално" и тоа е "абнормално". Но, често нешто што мнозинството го категоризира како "абнормално" (на пример: не може да оди), е нешто што може да биде многу нормално за некој друг. Секој човек има свој начин на постоење, свој начин да се биде човек. Навистина е брилијантно да се види како родителите самостојно (буквално) ја менуваат состојбата на своето дете. На пример: подобро дишење или голтање, помалку напнатост и така натаму. Целта на AБР-методот е да се добие соодветен развој на детето / братот / пријателот / .... Но, секогаш и пред сè со почит кон нивниот начин на живот. И тоа е нешто што сакам да работам за секој ден, со многу ентузијазам и посветеност!

Work Days понеделник вторник среда четврток петок