АБР е уникатна терапија која ја обновува силата, структурата и функцијата на телото.
+32 (0)11 87 45 47
info@abrtherapy.be

Blog

Мала приказна за ABR и Луис

Мала приказна за ABR и Луис

Јас се викам Хенриет Кристенсен, имам 44 години. Луис има 10 години и има 3 браќа и сестри кои многу го сакаат.
Имам помошник кој доаѓа 5 дена во неделата, двајцата правиме ABR вежби на Луис.

Почнав со ABR пред околу 6 години. Леонид Блиум ми рече дека ќе бидат потребни 2 години пред да видиме нешто на Луис. Толку беше лош. Немаше ребра, не можеше сам да седи на стол, немаше врат….
Кога го запознавме Леонид за прв пат, беше како да се враќаме дома; Луис го сакаше Леонид од самиот почеток. Леонид го прегледуваше Луис 2 и пол часа и Луис уживаше. Тој никогаш порано не бил сфатен сериозно, а ниту јас. Никогаш досега не сум сретнал толку посветени луѓе да си ја вршат својата работа. Запознавањето со белгискиот тим АБР беше толку возбудливо искуство. Чувствував дека конечно ме гледаат и ме прифаќаат како личноста што сум и ми се дава доверба дека можам да направам разлика за моето дете.

Изградба на нова куќа

Навистина е тешко да се објасни што прави ABR со телото и мозокот. Обично велам дека тоа е како да се урне стара куќа и повторно да се изгради нова со сите постоечки парчиња. И за ова е потребно време, многу време. Убавината овде е што всушност можете да ја видите разликата на телото и мозокот на вашето дете (однесување, реакции) и таа не исчезнува. Она што сте го промениле или изградиле останува во телото.
Сакам да продолжам да се занимавам со ABR бидејќи тоа прави огромна разлика за мојот син, а исто така и за семејството. Тоа е многу работа, но работата е што има смисла. Очигледно има смисла за Луис, но и за луѓето околу себе, особено кога ги прикажувам извештаите што ги добиваме од ABR.

Промени

Пред 6 години Луис беше многу слаб: имаше пилешки гради, не можеше да ја држи главата, немаше врат, не можеше да прави ништо, спиеше лошо, не можеше да џвака многу добро. .. Беше навистина лош.
Денес, по 6 години ABR, гледаме многу промени: тој речиси може да јаде сè, подобро спие и е многу среќен. Ни кажува дали е лут, тажен или што сака да прави. Сака да носи свои одлуки и ако се обидете да го правите тоа наместо него…. тој дефинитивно ќе ве извести 🙂