a
АБР е уникатна терапија која ја обновува силата, структурата и функцијата на телото.
+32 (0)11 87 45 47
info@abrtherapy.com

Поврзани Мислења

Изјава за колаче

Интернет-страниците на [abrtherapy] користат колачиња. Колачињата се текстуални датотеки што се чуваат во компјутерски систем преку интернет прелистувач.

Многу интернет страници и сервери користат колачиња. Многу колачиња содржат т.н. колаче. ИД на колаче е единствен идентификатор на колачето. Се состои од низа со која можат да се доделат интернет страници и сервери на специфичниот интернет прелистувач во кој е зачувано колачето. Ова им овозможува на посетените Интернет-страници и сервери да го разликуваат индивидуалниот прелистувач на субјектот на податоците од другите Интернет-прелистувачи што содржат други колачиња. Специфичен интернет прелистувач може да се препознае и идентификува со користење на единствена идентификација на колаче.

Со употреба на колачиња, [арттерапијата] може да им обезбеди на корисниците на оваа веб-страница повеќе услуги за корисниците, што не би биле можни без поставувањето на колачињата.

  • За да се поедностави употребата на нашата веб-страница, се користат технички и колачиња за сесии. Затоа, овие колачиња се строго неопходни за функционирање на веб-страницата.

Со помош на колаче, информациите и понудите на нашата веб-страница можат да се оптимизираат со оглед на умот на корисникот. Колачињата ни овозможуваат, како што претходно споменавме, да ги препознаеме корисниците на нашата веб-страница. Целта на ова признание е да им се олесни на корисниците да ја користат нашата веб-страница. На пример, корисникот на веб-страницата што користи колачиња не мора да внесува податоци за пристап секој пат кога ќе се посети веб-страницата, затоа што ги презема веб-страницата и затоа колачето е зачувано на компјутерскиот систем на корисникот.

Сите други колачиња се инсталираат / активираат само по вашата експлицитна и претходна согласност за време на првата посета на веб-страницата. Оваа дозвола може да се изрази општо, на пример како одговор на банерот за колачиња. Вашата дозвола ќе се проследи за други и идни посети на веб-страницата. Како корисник, секогаш имате право да повлекувате целата или дел од вашата експлицитна дозвола.

Бидејќи колачињата се лични податоци, нивната обработка се регулира со нашата изјава за приватност. Со согласување за нашата политика за колачиња, ни давате дозвола да ги обработуваме вашите лични податоци (особено колачињата) во согласност со нашата изјава за приватност.

За повеќе информации за колачињата, посетете ги www.allaboutcookies.org или www.youronlinechoices.eu.

УПОТРЕБА НА „КОУКИ“.

За време на посетата на страницата, „колачињата“ можат да бидат поставени на хард дискот на вашиот компјутер. Колаче е текстуална датотека што е поставена од серверот на веб-страница во прелистувачот на вашиот компјутер или на вашиот мобилен уред кога се консултирате со веб-страница. Колачињата не можат да се користат за да се идентификуваат луѓе, колаче може да идентификува само машина. [Abrtherapy] ги користи следниве колачиња:

„Колачиња од прва страна“  се технички колачиња што ги користи самата посетена страница и имаат за цел да ја направат страницата да функционира оптимално. Пример: поставки што корисникот ги има направено за време на претходните посети на страницата, или: претходно пополнета форма со податоци што корисникот ги направил за време на претходните посети.

„Колачиња од трети страни“  се колачиња што не доаѓаат од самата веб-страница, туку доаѓаат од трети страни, на пример постојен приклучок за маркетинг или рекламирање. На пример, колачиња од Фејсбук или Гугл аналитика. За ваквите колачиња, посетителот на страницата прво мора да даде дозвола – ова може да се направи преку бар на дното или на горниот дел од веб-страницата, со повикување на оваа политика, што не спречува понатамошно прелистување на веб-страницата.)

Можете да го поставите вашиот интернет прелистувач така што колачињата не се прифаќаат, да добиете предупредување кога е инсталирано колаче или дека колачињата последователно се отстранети од вашиот хард диск. Можете да го направите ова преку поставките на прелистувачот (преку функцијата за помош). Имајте на ум дека одредени графички елементи може да не се појавуваат правилно, или дека нема да можете да користите одредени апликации.

Со користење на нашата веб-страница, вие се согласувате со нашата употреба на колачиња.

ГООГЛАСНА АНАЛИТИКА

Оваа веб-страница користи Google Analytics, услуга за веб-анализа, понудена од Google Inc. (“Гугл”). Google Analytics користи „колачиња“ (текстуални датотеки поставени на вашиот компјутер) за да и помогне на веб-страницата да анализира како корисниците ја користат страницата. Информациите генерирани од колачето за вашата употреба на веб-страницата (вклучувајќи ја и вашата IP адреса) се префрлаат и се чуваат од Google на серверите во Соединетите држави. Гугл ги користи овие информации за да води сметка за тоа како ја користите веб-страницата, да подготвува извештаи за активност на веб-страницата за веб-оператори и да нуди други услуги во врска со активност на веб-страница и употреба на Интернет. Гугл може да ги доставува овие информации на трети страни доколку Google е законски обврзан да го стори тоа, или до степен до кој овие трети страни ги обработуваат информациите во име на Google. Google нема да ја комбинира вашата IP адреса со другите податоци што ги има Google. Можете да одбиете употреба на колачиња со избирање на соодветни поставки во прелистувачот. Како и да е, би сакале да истакнеме дека во тој случај можеби нема да можете да ги користите сите можности на оваа веб-страница. Со користење на оваа веб-страница, вие се согласувате за обработка на податоците од Google на начин и за целите опишани погоре. Како и да е, би сакале да истакнеме дека во тој случај можеби нема да можете да ги користите сите можности на оваа веб-страница. Со користење на оваа веб-страница, вие се согласувате за обработка на податоците од Google на начин и за целите опишани погоре. Како и да е, би сакале да истакнеме дека во тој случај можеби нема да можете да ги користите сите можности на оваа веб-страница. Со користење на оваа веб-страница, вие се согласувате за обработка на податоците од Google на начин и за целите опишани погоре.

ГООГЛАВСКИ ДОБИРИ – ДАЛИ ОВОЈ СЕ КОРИСТИТЕ.

[abrtherapy] има интегрирано Google AdWords на веб-страницата. Google AdWords е услуга за рекламирање преку Интернет, која овозможува [abrtherapy] да поставува реклами во резултатите од пребарувањето на пребарувачот Google и во мрежата за рекламирање на Google. Google AdWords ни овозможува да ги предефинираме претходно дефинираните клучни зборови, кои ќе направат реклама да се појави во резултатите од пребарувањето на Google само кога корисникот го користи пребарувачот за да добие резултат на резултатот од пребарувањето поврзан со клучни зборови. Во мрежата за рекламирање на Google, рекламите се шират на релевантни веб-страници користејќи автоматски алгоритам, земајќи ги предвид претходно дефинираните клучни зборови.

Целта на Google AdWords е да ја промовира нашата веб-страница со вклучување релевантни реклами на веб-страниците на трети страни и во резултатите од пребарувањето на пребарувачот Гугл и вметнување реклами од трети страни на нашата веб-страница.

Ако некое лице стигне до нашата веб-страница преку реклама на Гугл, колаче за конверзија се чува на системот за информатичка технологија на лицето преку Google. Дефиницијата за колачиња е објаснето погоре. Колаче за конверзија ја губи својата важност по 30 дена и не се користи за идентификација на засегнатото лице. Ако колачето не е истечено, колачето за конверзија се користи за да проверите дали одредени пакети, на пример, количката на системот за купување преку Интернет, се повикани на нашата веб-страница.

Податоците и информациите собрани преку употреба на колачето за конверзија ги користи Google за да создаде статистика на посетители за нашата веб-страница. Овие статистики за посети се користат за да се утврди вкупниот број на корисници што се служат преку рекламите на AdWords за да се утврди успехот или неуспехот на секоја реклама AdWords и да се оптимизираат нашите реклами AdWords во иднина. Ниту нашата компанија, ниту другите огласувачи на Google AdWords не добиваат информации од Google кои би можеле да ја идентификуваат засегнатата личност.

Колачето за конверзија чува лични информации, на пример, на Интернет-страниците што ги посети соодветното лице. Секогаш кога ги посетуваме нашите веб-страници, личните податоци, вклучително и IP адресата на пристапот до Интернет користена од заинтересираното лице, се пренесува на Google во Соединетите Американски Држави. Овие лични информации ги чува Гугл во Соединетите Американски Држави. Гугл може да ги пренесе овие лични податоци собрани преку техничката постапка на трети лица.