a
АБР е уникатна терапија која ја обновува силата, структурата и функцијата на телото.
+32 (0)11 87 45 47
info@abrtherapy.com

Поврзани Мислења

Изјава за приватност

арттерапијата ги сфаќа вашите права при сериозно обработка на податоците. Оваа изјава содржи општа политика за арттерапија во областа на обработката на податоците и ние објаснуваме како ги собираме, обработуваме и користиме вашите лични податоци.

Политиката за приватност на арттерапијата е ажурирана на 2 март 2020 година.

Лицето одговорно за обработка на податоци е:

АБР терапија
БВБА Зоместрат 32, 3500 Хаселт
БЕ 0502.387.942

Ако имате прашања во врска со оваа изјава или политика, секогаш можете да контактирате со нашиот службеник за заштита на податоците преку  info@abrtherapy.com . Ако овие прашања надминуваат општо барање за информации, тогаш мора да се идентификувате. На овој начин ние сме сигурни дека бараната информација е доставена до вистинската личност.

Подолу ќе најдете преглед за тоа како ги собираме, обработуваме и користиме вашите податоци.

Кога се одвива собирањето и обработката?

Дали сте клиент или перспектива?
Потоа ги собираме вашите податоци кога:

  • договорно се поврзувате со нас;
  • се регистрирате како корисник на нашата веб-страница;
  • пополнете образец за контакт;
  • контактирајте со нас на кој било друг начин.

Дали сте снабдувач?
Потоа ги собираме вашите податоци кога:

  • договорно се поврзувате со нас;
  • одговара на натпревар;
  • пополнете образец за контакт;
  • контактирајте со нас на кој било друг начин.

Конечно, нашата веб-страница користи колачиња. Ова само собира анонимни податоци за активностите на нашата веб-страница. Можете да најдете повеќе информации за ова во нашата политика за колачиња, видете во  изјавата за колачиња .

За кои информации станува збор?

Ова се однесува на личните податоци што ги обезбедувате и дека ни се потребни за извршување на услугите на кои се потпирате на нас. Подолу е преглед:

Подготовка на понуди и обработка и достава на вашето барање за цена:
За подготовка на понуди и обработка на вашето барање го имаме вашето име, е-пошта, телефон, телефонски број. Ова ни овозможува да го процесираме вашето барање, да го доставиме и да комуницираме со вас за вашето барање или понуда.

За кои цели се собрани и обработени вашите податоци?

Собраните податоци ги обработуваме во контекст на управување со клиентите (обезбедување услуги или производи – со тоа и извршување на договорот што нè врзува), маркетинг (да ве информираме за нашите услуги и настани), сметководство, односи со јавноста и законски обврски. Во однос на веб-страницата abrtherapy.com , ние ја прилагодуваме содржината и лесната употреба за вас како корисник колку што е можно повеќе.

Кои се основите за обработка на податоците?

Во принцип, ние ги собираме и обработуваме вашите податоци засновани врз договорните односи што ги имаме со вас како резултат на вашата или нашата задача.

Онаму каде обработката не е неопходна за извршување на договорните односи, како на пр. Со директен маркетинг, таа се заснова на нашите легитимни интереси како компанија, особено слободата на претпријатието и информациите. Покрај тоа, ние секогаш гарантираме дека постои рамнотежа помеѓу вашите интереси и нашите, на пример со тоа што ќе ви дадете право на приговор.

Дали податоците се предаваат на трети страни?

Вашите податоци главно се обработуваат внатрешно во контекст на управување со клиентите и сметководство.

Од одредени причини, тие можат да бидат пренесени на нашите клиенти на кои се потпираме и кои се во директна врска со нас. Бидете секогаш во наша контрола и никогаш без претходно да склучувате договор за обработка на податоци со субјектот на податоците.

Во исклучителни случаи, ние сме принудени да ги обезбедиме вашите податоци. Ова е особено случај кога ние сме правно должни да го сториме тоа или кога владините агенции имаат право да бараат информации од нас. Вашите податоци во принцип не се предаваат на трети земји или меѓународни организации.

ЧУВАЕ:

Ние ќе ги чуваме вашите податоци сè додека ја користите нашата Интернет-апликација и онолку колку што ни требаат вашите лични податоци за да можеме да ви понудиме одредена услуга или производ.

Поточно:
• Трговски книги: 7 години во оригинална или електронска форма со периодот на задржување почнувајќи од 1 јануари годинава по затворањето на финансиската година. Овде го следиме членот III.86 од Кодексот на економски закон и член 9 од кралската уредба од 12/09/1983 за спроведување на законот од 17/07/1975 за сметководство на компанијата.
• Оправдани документи: 7 години во оригинална или електронска форма со периодот на задржување почнувајќи по затворањето на финансиската година. Тука го следиме членот II.86 од Кодексот на економски закон.
• Документи што не служат како доказ за трети лица: 3 години во оригинал или копија, при што повторно се применува член III.86 од Кодексот на економски закон.

Кликнете на информации и посетители

 Општата информација за посетителите се евидентира на веб-страницата abrtherapy.com . Во овој контекст, особено IP адресата на вашиот компјутер, можното корисничко име, времето на вадење и податоците испратени од прелистувачот на посетителот, можат да се регистрираат и користат за статистички анализи на посета и однесување на клик на веб-страницата. Ние исто така го оптимизираме функционирањето на веб-страницата. Ние се обидуваме да ги направиме овие податоци што е можно повеќе анонимни. Овие информации никогаш не се даваат на трети страни.

ГООГЛАСНА АНАЛИТИКА

abrtherapy.com користи Google Analytics за да следи како сурферите ја користат нашата веб-страница и колку се ефективни нашите реклами за Adwords на страниците со резултати од пребарување. Така добиените информации, вклучувајќи ја и адресата на вашиот компјутер (IP адреса), ги пренесува и чува Google од серверите во Соединетите држави. Прочитајте ја политиката за приватност на Google за повеќе информации, како и специфичната политика за приватност на Google Analytics.

Гугл ги користи овие информации за да следи како се користи нашата веб-страница, за да ни достави извештаи за веб-страницата и на своите огласувачи да им обезбеди информации за ефективноста на нивните кампањи. Гугл може да ги достави овие информации на трети страни ако е побарано од Google да го стори тоа, или доколку овие трети страни ги обработуваат информациите во име на Google. Ние немаме влијание врз ова. Не дозволивме на Google да ги користи информациите за аналитика добиени за други услуги на Google.

РЕГИРАЕ

Ние користиме технологии за повторно насочување. Оваа технологија им овозможува на интернет корисниците кои претходно покажале интерес за нашата марка и нашите производи да се рекламираат на веб-страниците на нашите партнери. Покажувањето на овие реклами се заснова на технологии за колачиња и е целосно анонимен.

ЛИЦЕ И ТВИТЕР

Копчињата  се вклучени на abrtherapy.com за промовирање или споделување на страници на социјалните мрежи Фејсбук и Твитер. Овие копчиња се реализираат со код што го обезбедуваат самите Фејсбук и Твитер. Овој код, меѓу другото, става колаче (види погоре).

Прочитајте ја изјавата за приватност на Фејсбук и Твитер (кои можат редовно да се менуваат) за да видите што прават со вашите лични податоци што ги обработуваат со овој код.

ВЕСНИК

Ние нудиме билтен со кој сакаме да ги информираме заинтересираните страни за новостите, нашите услуги и сродните работи. Вашата e-mail адреса ќе биде додадена само на списокот на претплатници со ваша експлицитна дозвола. Секој билтен содржи линк што можете да го користите за да се откажете. Досието за претплатници на билтени не е доставено до трети страни.

ФОРМА ЗА КОНТАКТ

Дали сакате да ја пополните формуларот за контакт на нашата веб-страница? Нормално, ние користиме е-пошта за да комуницираме со вас. Ако нешто е сè уште нејасно или ако нешто тргнало наопаку, тогаш е можно да ве повикаме за да можете да управувате со сè непречено. Но, ние само нема да ве повикаме, вети!

УПОТРЕБА НА КОУКИ

Ние користиме колачиња кога нудиме електронски услуги. Колаче е едноставна мала датотека што се испраќа заедно со страници од оваа веб-страница и е зачувана од вашиот прелистувач на хард дискот на вашиот компјутер. Ние ги користиме колачињата за да ги запомниме вашите поставки и преференци. Можете да ги оневозможите овие колачиња преку вашиот прелистувач.

Колачињата од американската компанија Гугл се поставени преку нашата веб-страница, како дел од услугата „Аналитика“. Ние ја користиме оваа услуга за да следиме и да добиваме извештаи за тоа како посетителите ја користат веб-страницата. Гугл може да ги достави овие информации на трети страни доколку Google е законски обврзан да го стори тоа, или доколку трети страни ги обработуваат информациите во име на Google. Ние немаме влијание врз ова.

БЕЗБЕДНОСТ

За оваа обработка, преземаме соодветни технички и организациски мерки за оптимално да ги заштитиме вашите податоци, земајќи ја предвид природата на податоците и придружните ризици. Ние не чуваме никакви посебни лични податоци и ги имаме следниве мерки за безбедност на вашите податоци:

• Компјутерите на кои се обработуваат податоците се заштитени како стандардни со корисничко име и сложена лозинка.

• Сите компјутери се опремени со решение за мала канцеларија за безбедност, кое секако секогаш се одржува „ажурирано“ и автоматски извршува повеќе скенирања. Сите инсталации на Windows автоматски се ажурираат. Инсталацијата се проверува најмалку еднаш месечно и е можно да се започне рачно.

• Податоците се чуваат на дел од дискот што е поставен како „свод за податоци“. Ова е шифрирано и може да се пристапи само по стартување на компјутерите + најавување на Виндоус + отворање на безбедносната употреба со Kaspersky и долга и сложена лозинка.

• За да спречиме загуба на податоци во случај на губење на компјутери, ние се вратиме секојдневно во шифрирана облачна околина.

• Податоците прво се компресираат, потоа се шифрираат со најмалку AES256 бит-клуч и оваа форма се чува на локација надвор од локацијата. Одговорните за бекап не можат да читаат податоци на овој начин бидејќи клучот за криптирање е познат само од нас и се чува во посебен „управувач со лозинка“.

• Сите лозинки ги управува менаџерот за лозинки Kaspersky и се чуваат во околината на облак.

• Нашите вработени се целосно информирани за безбедното постапување со вашите лични податоци и се чуваат на доверливост според нивниот договор за вработување.

• Не се чуваат податоци на хартија заради можноста за регистрација преку Интернет и не може да се пристапат од неовластени лица.

Минатото не учи дека нема ризик целосно да се избегне и ако сме свесни за неовластен пристап до нашите ИТ системи или неовластено модифицирање, оштетување или евентуално губење на вашите податоци, веднаш ќе ги преземеме сите потребни мерки за да го намалиме овој ризик на минимум и да се избегне во иднина. Како резултат, можната штета за вас ќе остане многу ограничена.

ПРЕВОД:

Ние ги пренесуваме вашите детали на следните страни за целите наведени подолу;

• Сметководителот да ги почитува законските барања за сметководство;
• За вработените: Социјалниот секретаријат со цел пресметка на платите;
• Добавувачот на оваа апликација со цел да се обезбеди безбедност и работење на оваа Интернет-апликација.

П.С. Ова се однесува само на вашите општи лични податоци и тие нема да бидат предадени на организации и / или лица за маркетинг цели.

За другите партии, ова го правиме само со ваша експлицитна дозвола или од ваше име.

Ние склучуваме договори за обработка со споменатите страни споменати погоре, кои предвидуваат дека тие исто така мора да бидат во согласност со упатствата за GDPR / AVG.

Ние секогаш ќе се осигураме дека вашите лични податоци НЕ ќе бидат зачувани надвор од ЕЕА, без солидна гаранција од која било страна вклучена дека тие исто така целосно ги почитуваат законите за GDPR / AVG.

ВАШИТЕ ПРАВА
Какви права имате?

Ако ги обработуваме вашите податоци за цели за директен маркетинг, можете да се спротивставите на ова во секое време. За таа цел, доволно е да се поврзеш со нашиот оддел за маркетинг преку info@abrtherapy.com .

Секогаш можете да ги видите вашите податоци што ги обработуваме и, доколку е потребно, да ги коригирате или избришете. За да го направите ова, доволно е да го прашате нашиот службеник за заштита на податоците преку  info@abrtherapy.com  . Ние бараме само доказ за вашиот идентитет. Ова е да се спречи објавувањето на вашите податоци на некој што нема право на тоа.

Следното е резиме на вашите права во однос на обработката на вашите лични податоци, без оглед дали се применува или не и како можете да ги спроведувате:

• Инспекција: Вие имате право да побарате преглед на информациите што ги имаме за вас и дали треба да има грешки или пропусти, барања за исправка, дополнување, па дури и бришење.
• Внимание!: Ако побарате отстранување, ова може да се изврши само доколку немаме потреба од ваши информации од други причини освен оние што се наведени во точката за опис на нашата намена. 3.
Особено, разгледајте го даночното и социјалното законодавство.
• Преносливост: Ако сакате да ги промените давателите на услуги, ние ќе ги доставиме вашите лични податоци во дигитално читлив стандарден формат на новата организација.
• Приговор на автоматско донесување одлуки и профилирање: Бидејќи не го спроведуваме ова, ова исто така не се применува.
• Приговор за обработка на податоци: Ова се однесува само доколку вашите податоци се користат за директен маркетинг, но бидејќи ние не го имплементираме ниту ова, ова не важи.
• Право на транспарентност: Вие ќе бидете информирани за содржината на оваа изјава за приватност преку овој линк, како прилог на секој електронски контакт и видливо сместен во нашите канцеларии.

Дебит може да се испорача на едноставно барање.
Ако сакате да примените едно или повеќе од овие права, ве молиме побарајте го тоа писмено со доказ за вашата двојна верификација за Opt-In преку е-пошта и ние ќе ви одговориме во рок од 30 дена.

ПОГЛАВИ

Ако не се согласувате со начинот на кој постапуваме со вашите лични податоци, ги почитувате вашите права или оваа изјава за приватност, известете ни прво за да можеме да одговориме соодветно.

Секогаш можете да поднесете тужба до Органот за заштита на податоци = ГБА (стара Комисија за приватност) преку  www.gegevensbeschermingsautoriteit.be  во 1000 Брисел, Друкспресрат 35 или преку пошта на contact@apd-gba.be или по телефон на 02 / 274.48.00

ВАРИЈА:

Го задржуваме правото да ја прилагодиме оваа изјава за приватност. Промените ќе бидат објавени на оваа веб-страница.